11 Ağustos 2014 Pazartesi

Hangi Balık Türleri Ateş Ağızlarla Birlikte Yaşar?

Doğada hangi balık türleri ateş ağızlarla (Thorichthys meeki) birlikte yaşar? Orta Amerika ciclid uzmanı Juan Miguel Artigas Azas açıklıyor:

Ateş ağız (Thoricthys meeki), geniş bir dağılıma sahip, çevresel şartlara uyumluluğu yüksek bir balıktır ve diğer birçok türle bir arada bulunabilir.

Şahsen ben onları Thorichthys pasionis, Thorichthys helleri, Astatheros robertsoni, Parachromis friedrichsthalii, Petenia splendida, Cichlasoma salvini, Cichlasoma urophthalmus ve Vieja heterospila gibi türlerle bir arada yaşarken kayıt altına aldım.

Yaşadığı sularda ayrıca Vieja bifasciata, Vieja synspila, Cryptoheros spilurus, Rocio octofasciata, Herichthys pearsei, Poecilia mexicana, Poecilia sphenops, Poecilia petenensis, Poecilia velifera, Gambusia sexradiata, Gambusia yucatana, Belonesox belizanus, Astyanax aeneus, Phallichthys fairweatheri, Dorosoma petenensis, Hyphessobrycon compressus, Heterophallus milleri, Gobiomorus dormitor, Rivulus tenuis, Cathorops aguadulce ve Ophisternon aenigmaticum gibi türler de yer alıyor.

Muhtemelen şu anda aklıma gelmeyen daha birçok tür de vardır.

Tabii ki bütün bu türlerin ateş ağızlarla birlikte aynı akvaryumda beslemek üzere uygun olacağını söylemiyorum. Bu türlerin bazıları akvaryum yeterli büyüklükte değilse çok agresif olabilir; esasen bazıları ateş ağızları yiyebilecekken, diğerleri onlara yem olabilir.


Çevirmen: Anıl Altın
Kaynak: practicalfishkeeping.co.uk
Çevirmenin notu: Doğada geniş bir dağılıma sahip ateş ağızın birçok farklı türle aynı sularda bulunması elbette ki olası bir durum. Akvaryum ortamında ise bir arada olacağı türleri seçerken davranışsal dengelere dikkat edilmesi ve dekorasyonun mümkün olduğunca doğaya uygun yapılması, balıkların mutlulukları açısından hayati önem taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder