12 Ağustos 2014 Salı

900 Plastik Şişeden Fil Heykeli

Büyük Britanya’da her gün 15 milyon plastik şişenin kullanılıp atıldığını biliyor muydunuz? Bu atıkları azaltmak ve ilhan verici ve yaratıcı bir örnek sunmak adına sanatçı Sarah Turner, 900 adet geri dönüştürülmüş plastik şişe kullanılarak göz alıcı bir fil heykeli inşa edilmesinde katkıda bulunmaları için yaklaşık bin çocukla birlikte ortaklaşa bir çalışma düzenledi. Fil Emily, Conventry’deki 2014 Godiva Festivalinde bir araya getirildi ve festival ziyaretçilerinin yardımlarıyla mavi ojelerle renklendirildi.

Sanatçı Sarah Turner, çevreci sanat ve tasarım üzerinde odaklanarak, heykel için hulahoplardan, tahta parçalarından ve büyük su şişelerinin içerisine yerleştirilmiş tesisat borularından hafif bir iskelet oluşturdu. İskelet beyaza boyandı ve kümes teli ile kaplandı; sonrasında yüzlerce genç gönüllünün katkılarıyla hafta sonu süresince son hâlini alacağı Godiva Festivali İnşa Çadırına gönderildi.

Atık maddelerin azaltılması ve yaratıcılığı yüceltme konularında Coventry şehrinin katkılarını sembolize etmesi açısından her bir plastik şişe, belirgin Coventry mavisi tonundaki ojelerle boyandı. Fil şekli ise, Coventry armasının merkezinde yer alan file atıfta bulunmak üzere seçilmişti.

“Proje süresince Coventry halkının tepkileri bende şaşkınlık uyandırdı.” diyor Turner. “Fil Emily’yi sevdiler ve heykelin yapımının bir parçası olmak isteyen birçok insanın varlığı beni derinden etkiledi.”


Çevirmen: Anıl Altın
Kaynak: inhabitat.com
Çevirmenin notu: sarahturner.co.uk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder