13 Şubat 2015 Cuma

Nadir Gobi, Akvaryum Ortamında İlk Defa Üretildi

Newquay Mavi Resif Akvaryumu’ndaki akvaristler, akvaryum ortamında ilk defa yapıldığını düşündükleri Leopar Noktalı Gobi üretimini kutladılar.

Tropikal görünümüne rağmen Leopar Noktalı Gobi (Thorogobius ephippiatus), İngiltere’nin güneybatı kesiminde yaşamaktadır ve kuzeydoğuda da popülasyonları vardır.

Kayalık alanlarda alçak su seviyesi altında, sığ yerlerde ve zaman zaman da kayalık havuzlarda bulunur. Doğada küçük kabuklularla ve diğer küçük omurgasızlarla beslenir. Modern dalış ekipmanlarının kullanılışına kadar Britanya sularında yaşadığı neredeyse hiç bilinmiyordu.

Akvaryumların ve yavruların bakımını üstlenenlerden biri olan Jenny Youngs: “Leopar Noktalı Gobi, bizim yerel türlerimiz arasında kesinlikle en göz alıcı olanlardan biri.

“Parlak desenleri, kayalık veya kumluk habitatlarıyla uyum sağlar şekilde daha silik renklere sahip olan diğer birçok gobiden daha etkileyici.

“Herhangi bir günde yumurtadan çıkabilmeleri nedeniyle, abartısız yüzlerce mikroskobik yumurtayla/yavruyla ilgileniyoruz.

“Burada Mavi Resif Akvaryumu’nda dört erişkin gobi grubumuz var ama bu onları ilk üretişimiz. Bildiğimiz kadarıyla bu tür, Birleşik Krallık’ta başka bir yerde bakılıp sergilenmiyor, dolayısıyla muhtemelen bu onun ilk üretilişi.”


Kaynak: practicalfishkeeping.co.uk
Çevirmen: Anıl Altın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder